Kalesija -8°

Kalesijska zvijezda još uvijek sija: Prijatelji i kolege posjetili mezar Erne Sinanović

Reprezentativka Erna Sinanović.

Marljiva, vrijedna, društvena. Davala maksimum od sebe ne samo na obojkaškom terenu, nego i u svakom drugom odnosu, kao prijatelj, kćerka, poznanik…

Kao neko ko voli domovinu i svoju Kalesiju. Kalesija joj mnogo duguje, jer je bila među najboljim odbojkašicama naše općine, reprezentativka zbog čije su igre svi znali odakle dolazi. A dolazi iz prvog oslobođenog grada u Bosni i Hercegovini.

Ponosno je nosila dres domovine. Ljudi sa osobinama koje je Erna imala rijetko se rađaju, kažu njeni prijatelji, čuvaju se kao malo vode na dlanu. Nažalost, nismo je mogli sačuvati te nesretne noći kada je sudbina planirala za nju drugi put. Negdje gore na nebu.

Sija naša zvijezda koje se sjećamo samo po dobrom. ŽOK “Bosna” Kalesija, njene kolege, prijatelji, igrači mlađim generacija govore o njoj, našoj kalesijskoj zvijezdi koja još uvijek živi u srcima onih koji vole i žive odbojku. Bila je od rijetkih igračica koje su mogle igrati na svim pozicijama. Koliko je značila klubovima za koje je igrala  istaknuto je prilikom posjete delegacije ŽOK “Bosna” Kalesija i OK “Kula” Gradačac na mezar gdje je ukopana, te je položeno cvijeće.

“Bila je sve što je trebalo. Igrala je na svakoj poziciji. Erna je bila ona koja je mogla popuniti svaku prazninu koja se dešavala u klubu. Ali prije svega je bila dobar čovjek.”, kazao je Muhamed Avdić, direktor OK “Kula” Gradačac.

U subotu 24.09.2022. u Gradačcu u Gradskoj dvorani, održaće se četvrti memorijalni turnir posvećen dvjema izuzetnim odbojkašicama, reprezentativkama, koje su nosile dres odbojkaške ekipe iz Gradačca, Branki Omeragić i Erni Sinanović. Na turniru učestvuje i ekipa ŽOK “Bosna” Kalesija.

“Okupljala je djevojčice mlađeg uzrasta u školi odbojke. Pomagala je i treneru Tubiću. Sigurno se mnogo djevojčica opredijelilo za odbojku, prateći njen rad, jer je Erna im bila uzor.”, kazao je Ibrahim Kurtić, predsjednik ŽOK “Bosna” Kalesija.

Sulejman Sinanović nije mnogo mogao govoriti. Njegov govor je bio izuzetno emotivan, kroz suze se zahvalio njenim kolegama koji se sjećaju njegove kćerke i cijene što je učinila za klubove u kojim je igrala.

Reprezentativka Erna Sinanović je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći 3. januara 2018. godine i napustila nas u 36. godini života.

Osim što je nemjerljiv doprinos dala za dres domovine, dušom i srcem igrala je za  ŽOK “Polo”, ŽOK “Kula” Gradačac, ŽOK “Bosna” Kalesija. 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE