Kalesija

Kalesijci Semir Burek i Kenan Mujčinović na najprestižnijem frizerskom događaju branili boje naše zemlje

Kalesijci Semir Burek i Kenan Mujčinović su na najprestižnijem frizerskom događaju u svijetu branili boje naše zemlje Bosne i Hercegovine.

Kalesijaci Semir Burek i Kenan Mujčinović sa reprezentacijom frizera Bosne i Hercegovine učestvovali su na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu, koje se održava pod pokroviteljstvom OMC HAIRWORLD, krovne svjetske frizerske organizacije čiji je Savez frizera u BiH dugogodišnji član.

Ove godine još jedno novo iskustvo kao član reprezentacije Bosne i Hercegovine na svjetskom takmičenju u Parizu,” kaže Semir za portal NEON Televizije.

Naši reprezentativci, seniorski tim, takmičili su se u više različitih kategorija i disciplina i u ukupnom plasmanu, ženska i muška kategorija, zauzeli su 6. mjesto, što je jako zapažen rezultat, jer se takmičilo preko 40 svjetskih frizera.

Kenan Mujačinović se takmičio u muškoj kategoriji, dok su Semir i njegova kolegica Zorica Knežević takmičili se u ženskoj kategoriji, gala i svadbena frizura.

Nakon objave zvaničnih rezultata OMC WORLD CUPA – PARIS 2023, u ime Saveza frizera u BiH želimo iskazati čestitke našoj Reprezentaciji koja je ostvarila i ove godine vrhunske rezultate kojima smo prezadovoljni. Naći se među deset najboljih timova na prvenstvu ovakvog nivoa, u konkurenciji među stotinama takmičara iz cijelog svijeta, među takmičarima čije države finansijski i na sve druge načine pomažu svojim reprezentacijama i ostvariti ovako visoke rezultate u ukupnim plasmanima, za nas je ponos. A imena naših reprezentativaca koji su dostojanstveno i složno na pozornici najprestižnijeg frizerskog događaja na svijetu branili boje naše zemlje, ostat će zapisana u historiji bh. frizerstva, oglasili su se iz Saveza frizera BiH.

Našim Kalesijcima Semiru i Kenanu želimo čestitati na postignutom uspjehu, te zaželjeti još mnogo ovakvih prestižnih takmičenja gdje će ponosno predstavljati našu domovinu. Sigurni smo da će biti još medalja i radovanja, jer je riječ o vrhunskim znalcima, koji svoje znanje nadograđaju novim edukacijama i vještinama, a ovo takmičenje uvrstilo ih je u rang najboljih frizera u svijetu. Čestitke i ostalim članovima reprezentacije.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954 KM, prosječna …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  CLOSE
  CLOSE