Kalesija

Kalesijci se udružili i renovirali salu MSŠ Kalesija, sve spremno za nove sportske događaje

Dvorana MSŠ Kalesija je dobila potpuno novi izgled i to zahvaljujući grupi entuzijasta, sportista, Kalesijaca koji su samoinicijativno pokrenuli i uspješno završili projekat renoviranja sale. Oni su svojim trudom i angažmanom doprinijeli da sala bude funkcionalnija i uslovnija za rad, posebno učenika koji svakodnevno istu koriste za časove tjelesnog odgoja i obrazovanja, ali i sportskih kolektiva, kao što je već poznato, to je jedini prostor, gdje mogu obavljati treninge i igrati utakmice.

Uz pomoć prijatelja KK “Bosna” Kalesija, koji je inicijator ovih aktivnosti, uz pomoć sportskih kolektiva i dobrih ljudi u proteklih 15 dana izvodili su se radovi na uređenju i sanaciji sale, a u konačnici da je vrijedilo svakog napora i volje, vidi se iz priloženog i zadovoljstva onih koji su dali sve od sebe da sala na kojoj su itekako bili primijećeni tragovi vremena, oživi i dobije “boju” i nekadašnji sjaj.

O koliko značajnom projektu se radi za sportske kolektive iz Kalesije, govori Ibrahim Aljić, predsjednik KK “Bosna” Kalesija, koji se zahvalio onim koji su uzeli učešće i pomogli da se sala renovira, posebno mladima koji su dali doprinos i još jednom pokazali da je potreban samo jedan korak koji ih motiviše, podrži i spremni su za ostvarenje velikih ciljeva i snova. Ovim projektom najviše “koristi” će imati upravo mladi, koji su naša budućnost i nada, koji iz te iste sale donose najznačajnije sportske uspjehe u Kalesiji. To su isti oni momci i djevojke, koji nas iznova čine ponosnim.

“U početku smo željeli koliko toliko sanirati postojeće stanje i poboljšati uslove za rad svih korisnika sale…, na kraju je to ispalo mnogo više od naših želja. Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli realizaciju ove aktivnosti. Zahvaljujemo menadžmentu MSŠ Kalesija, na čelu sa direktorom Mensurom Malovićem, koji nam je dao povjerenje da nastavimo aktivnosti na uređenju sale koje su oni započeli. Hvala Ženskom odbojkaškom klubu Bosna Kalesija na čelu sa Ibrahimom Kurtićem, koji su uz nas podnijeli najveći teret, kao i Odbojkaškom klubu Bosna Kalesija (muškarci) koji su se uključili u aktivnosti. Hvala i donatorima: Općina Kalesija (pomoć u nabavci materijala), Hasan Alić (ustupanje profesionalne skele), Rile Promet Memići (nabavka vrata na spravarnici, obrada ripstola i dijela drvenih površina), AMOX-TREYD d.o.o. Kalesija (nabavka materijala), Magic Vision Kalesija (sanacija instalacija za semafor i nabavka materijala), Tuzex d.o.o. (donacija reflektora), Titanik d.o.o. (donacija materijala), Rijad Imamović (donacija ormara za opremu), Asim Jakubović (elektro radovi) …, hvala našim dječacima: Zejdu, Čiriju, Nadiru, Braci, Ibrahimu, Mahiru, Baketu, Emri, Rifetu i Nametu. Hvala ljudima koji su, kao i u svakoj prethodnoj akciji, dali najveći doprinos, trenerima Jasminu Tupkoviću, Damiru Beganoviću i Nihadu Muhamedbegoviću, te sekretaru Ibrahimu Čaniću. Ovaj put su pokazali i zavidno majstorsko umjeće.

Na kraju, veliko hvala gospodinu Samiru Mujkiću, vlasniku Obrtničke radnje „Color“ Kalesija, koji je naš amaterski poduhvat izdigao na profesionalni nivo, dajući na puno raspolaganje svoju opremu, ljude i materijal.

PS: Ovaj tekst je napisan u cilju iskazivanja zahvalnosti zaslužnim pojedincima i grupama koji su pomogli ovu aktivnosti, bez namjere otvaranja ili podrivanja nekih dnevno političkih tema, sitnih interesa, mahinacija i manipulacija (ko je šta, kad i kako trebao) kojima je naša mala sredina itekako opterećena. Onaj ko želi da pomogne rad sportskih klubova u Kalesiji neka to učini širenjem lijepih infomacija o njima, kojih ima poprilično, a onaj ko može više od toga neka se odazove njihovom pozivu za materijalnu podršku. Sezona počinje vrlo brzo!!!

Hvala vam!”, poručio je Aljić.

U nastavku nekoliko fotografija stanja prije i poslije renoviranja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE