Site iconNEON Televizija

Kalesijac Semir Burek: “Volim svoj posao i sretan sam kada ljudi zavole sebe nakon što se pogledaju u ogledalo”

Možete li da zamislite život bez frizera? Teško, zar ne?
Danas se obilježava Međunarodni dan frizera. Ova struka nije nimalo laka i zahtijeva puno rada, odricanja, truda i prije svega stalnog educiranja, jer se trendovi mijenjaju iz godine u godinu.

Frizerski salon za muškarce i žene “Hair style” u Tojšićima prati trendove, u korak s vremenom vlasnik salona Semir Burek kontinuirano radi na usavršavanju i praćenju savremenih načina stilizovanja i njege kose.

“Nakon toliko godina rada zaista mogu reći da sam odabrao pravi zanat. Srećan sam kada druge učinim srećnim i kada zadovoljni izađu iz salona. Velika je radost kada se pogledaju u ogledalo i na prvu zavole novu sebe. Tada znam da sam uradio pravu stvar. Volim svoj posao, kontinuirano radim i ulažem u svoje znanje, pratim trendove i učestvujem u edukacijama i stručnom usavršavanju frizera. Čast mi je neke nove metode i tretmane pokazati u salonu, a koje moje mušterije rado prihvate. Radimo na tome da se oni osjećaju zadovoljnim. To je najvažnije, a mušterije su prepoznale prvenstveno moju ljubav prema ovom poslu i želim da se svakoj osobi koja uđe u salon isto posvetim.”, kazao je Semir za portal ntv.ba, a u povodu Međunarodnog dana frizera.

Semir je uputio čestitku svojim kolegama, te ističe da u svakoj profesiji je najvažnije cijeniti svoj rad.

“Želim da kolegicama i kolegama čestitam Međunarodni dan frizera. Zaista trebamo više cijeniti svoj rad, jer mi svakodnevno ulažemo u svoje znanje. Godine su tu rada, zalaganja, uloženog vremena, pa čak i neprospavanih noći. Naš talenat imamo priliku pokazati svaki dan na drugim ljudima. Kolegama želim mnogo uspjeha i sreće u radu i samo neka nastave stvarati magiju svaki dan.

Na takmičenjima frizera Semir nastavlja nizati uspjehe, a u 2023. godini je predstavljao BiH sa reprezentacijom na Svjetskom takmičenju frizera u Parizu.

Ovaj dan odajemo počast svojim najdražim frizerkama i frizerima koji čine da izgledamo i osjećamo se ljepše. Neka vam je sretan vaš dan.

Exit mobile version