Kalesija -3°

Kakvo nas vrijeme očekuje u aprilu?

Početak aprila nagovijestio je lijepo vrijeme i u ostatku mjeseca no već od sutra možemo očekivati poremećaj vremenskih prilika. Padaće slabija kiša a nakon toga, ponovo možemo očekivati vrijeme slično današnjem, kazao je Željko Majstorović – šef klimatološkog odjela Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nešto više padavina očekuje se u srednjoj dekadi mjeseca. Kada su u pitanju temperature, srednja godišnja temeperatura u Tuzli je oko 10 stepeni C. Godišnja količina padavina kreće se oko 895 litara po metru kvadratnom. Također se godišnje u prosjeku zabilježi 125 oblačnih u odnosu na 63 vedra dana.

Prema postojećoj dugoročnoj prognozi april će biti ugodan, pogodan za izlete i povrtne radove.

Kada je u pitanju druga dekada mjeseca koji je iza nas, srednja temperatura zraka je iznosila oko 9,7 stepeni Celzijusa a spuštala se i ispod nule, u prosjeku na oko -1,7 stepeni Celzijusa.

Nastaviće se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Povremena naoblaka mogla bi kod osjetljivih osoba izazvati reakcije u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije, ali će opšta slika biti dosta dobra, obzirom da atmosferski pritisak i temperatura zraka neće znatnije oscilirati.

Proporučuje se što više vremena provesti na otvorenom a uz to se slojevito oblačiti kako bi ste se u toku dana mogli i raskomotiti.

RTV Slon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kozji sir proizveden u Tupkoviću osvojio gurmane širom svijeta: Za k …

  U petak panel diskusija “Nasilje nad ženama i djevojčicama na …

  Priča žene iz BiH obilazi region: Muž me ukr'o, kičmu sam lomila, …

  Putevi u BiH: Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putn …

  Servisne informacije iz Živinica (5. 12. 2023.)

  CLOSE
  CLOSE