Site iconNEON Televizija

“Jer bez poštovanja ljubav i nema svrhe”: Emina i Salko na fotografiji koja je odjeknula internetom

Izlazeći iz Hotela Ebradž Meridijan u želji da idem na ikindiju-namaz u Harem Kabe ugledah mladog Bošnjaka koji svojoj supruzi veže pertle i to me plaho obradova. To je Islam i to je pažnja prema hanumi, a to mogu samo lavovi. Našim hanumama trebaju lavovi, koji će ih štititi i pomagati, a ne hijene ili slabići, koji će svoje hanume ponižavati…Lavovi svoju snagu i žestinu pokazuju samo prema neprijateljima i munaficima, a naše su majke, supruge, kćeri, snahe i unuke naše kraljice, koje moramo voljeti, paziti i čuvati…“napisao je Muderis Nezim Halilović u opisu fotografije na kojoj suprug ženi veže pertlu.

Fotografija je odjeknula internetom, mnogo je pozitivnih komentara i podjela.


Mi smo uspjeli pronaći o kojem bračnom paru se radi, i rado su sa nama podijelili nekoliko informacija.

Emina Baltić i Salko Gušić u braku su četiri godine. Žive u Tuzli. Roditelji su trinaestomjesečnog sina Abdullaha. O fotografiji Emina za NEON TV kaže.

Što se tiče toga dok smo išli na ikindiju namaz u harem, prolazio je pored nas Nezim Muderis Halilovic. Prijatno se iznenadio i izrazio želju da uslika… Mi smo dozvolili ali nismo znali da će slika doći na internet. Međutim drago nam je što smo poslali lijepu poruku omladini o poštovanju i ljubavi na mjestima gdje je i sami izvor ljubavi.

Sudeći po komentarima oni koji poznaju Eminu i Salku nisu se iznenadili kada su saznali da su na fotografiji njih dvoje, jer su inače takvi.

Kod nas važi moto ako me postuješ onda me voliš… Jer bez poštovanja ljubav i nema svrhe.” kaže Emina.

Emina i Salko ovih dana borave u Meki. Ispunit će petu islamsku dužnost.

Otkako smo u braku, od početka imali smo jasan cilj šta hoćemo u životu. Jedan od ciljeva, prvih između ostalog je posjeta svetim mjestima. To je neka naša misija od samog početka. Ovo je naše životno putovanje, samom tim i najljepše. Sretni smo što dijelimo zajedno ove trenutke. Medina i Meka su ostavili poseban trag na naša srca i dušu. Trudimo se što više ibadetiti…” dodaje naša sagovornica.

Ovu lijepu priču završit ćemo hadisom Poslanika Muhammeda a.s.

 Ebu Hurejra prenosi da je Allahov Poslanik rekao: “Najpotpunijeg imana su oni vjernici koji su najljepšeg ponašanja, a najbolji među vama su oni koji su najbolji prema svojim ženama.”

Exit mobile version