Kalesija

“JECAJI ISPOD ORAŠINA” novi roman Hasana Paloša već je pred čitaocima

Iako je počeo kasno pisati, u 70. godini života, književnik Hasan Paloš već iza sebe ima solidan književni opus. Ovih dana iz štampe je izašao njegov četvrti roman  “JECAJI ISPOD ORAŠINA”. Prve reakcije čitalaca svjedoče da je riječ o još jednom zanimljivom književnom uratku Hasana Paloša.

– Roman “JECAJI ISPOD ORAŠINA”donosi vrlo slojevitu i isprepletenu priču o višegeneracijskoj drami jedne porodice i cijeloga životnoga prostora živiničko-kalesijskog kraja. Ovo je na neki način „priča svih nas“, navodi u svojoj recenziji Paloševog romana Hadžem Hajdarević, predsjednik Društva pisaca BiH.

Osim Hadžema Hajdarevića, recenzent romana je i mr. Alija Muminović, koji je kazao da nas autor u roomanu uvodi u lične tragedije nepoznatih ljudi i događaja zavijenih u šutnju. Naslovnu stranu je uradila prof. Nihada Ramić.

Prije romana “JECAJI ISPOD ORAŠINA” Hasan Paloš je objavio i romane  HRONIKA STAROOGA LUGA, ISPLAČI SE BIT ĆE TI LAKŠE i MIRIS CRVENE RUŽE. Objavio je i knjigu RAINCI DONJI KOD KALESIJE monografija.

Roman se može posuditi za čitanje u bibliotekama u: Tuzli, Kalesiji i Živinicama, a može se kupiti i u RK “CENTAR Dubnica Kalesija ili lično kod autora.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE