Site iconNEON Televizija

Intervju: Sefer Halilović: “Ako neko krene sa cijepanjem BiH nek zna da smo spremni za rat”!

seferBosanskohercegovačka patriotska stranka u posljednjih nekoliko mjeseci imala je problema sa  „osipanjem“ kadrova koji su prelazili u druge partije i stranke na području našeg kantona. Tu su svakako i ministri koji su za očuvanje svojih fotelja promijenili politički dres. Zbog svih ovih dešavanja u BPS-u u TK iskoristili smo priliku i razgovarali sa predsjednikom Bosanskohercegovačke patriotske stranke BiH Seferom Halilovićem.

KO: Gospodine Haliloviću koji su razlozi što ljudi napuštaju BPS?

Ja nema potrebe da objašnjavam naš program stranke koji ima na našoj web stranici i mi smo ga štampali u 100.000 primjeraka. Mi smo jedinstvena stranka koja nije nikada priznala genocidnu tvorevinu Republiku Srpsku, a zalažemo se da Bosna i Hercegovina postane Republika što će u budućnosti i biti. Svi oni koji ne mogu da slijede naš program oni kukavički pobjegnu ili se prodaju. Inače BPS je uvijek bio na udaru drugih stranaka. Pojedine stranke znaju kako da kupe ljude kojima mi damo povjerenje. Ti koji kupuju i trguju pokazuju da s ebore samo za sebe i svoje fotelje. Zapitajte se vi, a pitajte i narod jel bolje živio prije tri godine ili sada. Me raduje činjenica da je uz nas sve više mladih ljudi, a moram da čestitam i mladom Mirsadu Selimoviću koji je ovu stranku u TK podigao na noge. Oni koji su nas napustili krenulu su u nešto što se zove stočna pijaca. Ti vlastodržci su na razne načine kupili i naše ministre. Preko noći ti isti ministri su promijenili mišljenje uz obrazloženje da se ne slažu sa politikom BPS-a. Pa ako se ne slažu sa politikom stranke nek podnesu ostavku i vrate ministarska mjesta. To sam ja rekao Senaidu Hadžiću ministru trgovine, turizma i soabraćaja, Nermini Hadžigrahić ministrici zdravstva i Ibrahimu Salihoviću ministru za boračka pitanja.

KO: Da li ste šta poduzeli po pitanju vraćanja ministarskih pozicija u TK?

Pa mi smo te mangupe tužili i mi ćemo se svakako vidjeti na sudu jer sa svima njima imamo potpisane ugovore. Mogu im samo poručiti da sa nama nisu završili jer smo mi za njih radili obezbjeđivali glasove te smo ih mi našim novcem reklamirali. Oni će nama sve morati vratiti i bit će kažnjeni. Mi u BPS-u razlikujemo pošteno od nepoštenog, a oni su ovo drugo.

KO: Da li je neko od političara vas pokušao kupiti?

Dobro ste me to pitali. Ja sam bogat čovjek i ima jedan problem u mom životu a zove se stan. Ja već dvadeset godina čekam papire na stan koji mi zakonom pripada i koji je moj, ali mi nedaju. Prije nekoliko dana sam sjedio sa Zlatkom Lagumdžijom, Nerminom Nikšićem i Jasenkom Selimovićem predsjednikom Kluba SDP-a u Parlamentu FBiH. Isti taj Selimović je cijeli rat proveo u Srbiji, a ne u Bosni i Hercegovini od koje sada platu prima. Tada mi je rečeno da ću dobiti trajno stan u vlasništvo ali ako budem sa SDP-om. To sam odbio i rekao sam ja se borim za Republiku BiH i nećete me nikada ucijeniti ničim. Napustio sam sastanak i otišao.

KO: Šta je ono zašto se zalaže vaša stranka u BiH?

Mi se zalažemo za državu socijalne pravde u kojoj neće biti gladni ljudi, siromašnih u kojoj neće biti nezaposlenih. Ova vlast je toga napravila mnogo. Mi se zalažemo za državu gdje će svi biti zdravstveno osigurani. Tu je još i besplatno školovanje. Da toga nije bilo u moje vrijeme mnogi sada ne bi imali ni diplomu osnovne škole. Poznato je da smo se mi supropstavili ratnoj privatizaciji koja je uništila mnoge firme, stvarajući stranačke tajkune. Mi smo uvijek kroz naše programe bili na strani boraca i lično sma ja upozoravao borce na prevaru tzv „certifikata“ koji su im dati, a koje su kasnije mnogi i bacili jer nisu imali nikakvu vrijednost. Mi se zalažemo za povratak svih na svoje, jer mislimo da je to budućnost Bosne i Hercegovine.

KO: Evo Hrvatska je u EU, Srbija je počela pregovore možemo li mi uskoro početi pregovore?

Naši političari to neće. Jer nama ako daju te pristupne pregovore odmah će nam dati i spisak naših političara i kriminalaca koje moramo uhapsiti. To je uradila Hrvatska u slučaju Sanader, kao i Srbija u slučaju Mišković. Kod nas bi palo više političara iz vrha, zato ovima koji nas vode nije stalo da dođemo do EU. Sanader je uhapšen sa milionskim računima, a zamislite kad dođe BiH na red, kakva će to biti stočna pijaca i ko će sve iza rešetaka.

KO: Kako komentarišete sve češće istupe političara iz RS-a koji pominju referendum?

Pa to često radi Milorad Dodik. Ali on je zvijezda padalica. Ali naša poruka je jasna ukoliko neko pokuša da bilo šta odvaja u Bosni i Hercegovini ili da proglašava nezavisnost nečega što je nastalo na genocidu, mi ćemo kao patrioti opet uzeti puške i braniti naše jer će to biti rat. Samo im napominjem da sada nema nikoga ko bi potpisao Dejtonski sporazum i izdaju jer takvih više nema.

KO: Sve češće spominjete da će BiH opet biti Republika. Da li vam kolege političari zbog toga zamjere?

Ja se ne obazirem za tim d ali će mi zamjerati. Ja zamjeram onima koji su priznali Republiku Srpsku koja je nastala na grobnicama naših Bošnjaka. I FBiH i Republika Srpska su neustavne i vjerujte kad tad mi ćemo postati Republika. Kada se vrati Republika BiH nećemo razgovarati o nebitnim stvarima poput presude „Sejdić-Finci“, kao i kantonima i mnogoj administraciji.

 

Exit mobile version