Site iconNEON Televizija

Generacije koje su dočekale izgradnju fiskulturne sale OŠ Kalesija, nastavlja se sa građevinskim radovima

Izgradnja fiskulturne sale u JU OŠ Kalesija od velikog je značaja za učenike i školu, gdje će se izvoditi nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali će ista koristiti i za realizaciju mnogobrojnih programa, sekcija i drugih sportskih aktivnosti koje provode u školi.

Generacije su čekale ovaj momenat, koji je izuzetno važan zbog osiguravanja kompletnijeg obrazovnog procesa i boravka učenika u školi.

U tekućoj 2024. godini je planirano završiti ugradnju stolarije, unutrašnje radove, te utopljavanje objekta.

Na održanoj 58. redovnoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona utvrđen je Program raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava, te je za nastavak izgradnje fiskulturne sale u OŠ Kalesija izdvojeno 140.000 KM.

“Na program smo aplicirali kako bi dobili novac za nastavak izgradnje sale, odnosno za ugradnju stolarije, unutarnje uređenje i vanjsko oblaganje sa stiroporom, te izradu fasade. Planirano je uraditi do instaliranja opreme za salu. Nakon ovoga ide tenderska procedura, odabir i upoznavanje izvođača radova sa izgradnjom objekta, te se nadamo da će sve što je planirano ovim Programom biti završeno u ovoj godini.”, kazao je za portal ntv.ba direktor JU OŠ Kalesija Mirsad Pezić.

Vlada TK je do sada izdvojila 280.000 KM za izgradnju fiskulturne sale OŠ Kalesija.

Učenici osnovne škole Kalesija nastavu fizičkog vaspitanja imaju u sali MSŠ Kalesija.

Razvoj školskog sporta i zdravlja učenika su među strateškim ciljevima, poručuju, te će izgradnja fiskulturne sale značiti bolje i kvalitetnije uslove za 675 učenika, ali isto tako koristiti i društvenoj zajednici.

Exit mobile version