Kalesija

“EYOF 2023”:Nije prošao u finale, ali je oborio lični rekord

Na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) 2023 u Mariboru jučer je nastupio Kalesijac Bakir Musić. Bakir je imao svoj prvi zvaničan reprezentativni nastup u trci na 400 m.

Bakir je zasjao na stazi i oborio svoj lični rekord, trčeći 400 metara za impresivnih 49,98 sekundi. Nažalost, nije uspio proći u finale, jer je zauzeo sedmo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Ipak, ovaj mladi trkač nije izgubio hrabrost i ostaje fokusiran na daljnje izazove.

U ukupnom plasmanu, Bakir Musić je osvojio 19. mjesto, što je izuzetan uspjeh s obzirom na snažnu konkurenciju na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.

“Osjećam se ponosno zbog svog rezultata i što sam predstavljao Bosnu i Hercegovinu na ovako važnom takmičenju. Iako nisam uspio proći u finale, ovo iskustvo me dodatno motiviše da radim još više i napredujem,” rekao je Bakir nakon utrke.

Njegov sljedeći izazov bit će nastup na 200 m za dva dana. Očekuje se da će Bakir ponovno pokazati svoju snagu i talent na ovoj sprinterskoj disciplini.

Također, druga predstavnica iz Bosne i Hercegovine, Elma Hasanbašić iz Atletskog kluba Sloboda Tehnograd, danas će imati svoj nastup u trci na 2000 m stipl. Svi navijaju za Elmu i vjeruju da će ostvariti izvrsne rezultate.EYOF 2023 u Mariboru donosi puno uzbuđenja i izvanrednih sportskih trenutaka, a mladi atletičari iz Bosne i Hercegovine daju sve od sebe kako bi predstavili svoju zemlju na najbolji mogući način. Nastavljaju pratiti njihov napredak i žele im puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

(RTV 7)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE