Kalesija

Enisa Omerović bavi se poljoprivredom: “Želim omogućiti drugim ljudima da se hrane zdravo”

Svake godine širimo našu Mrežu žena u Podrinju na nove zajednice. Sa nama su i žene sa područja Općine Zvornik. Jedna od njih je i Enisa Omerović. Enisa živi u Šetićima sa svojom porodicom. Domaćica je i bavi se poljoprivredom. „Uzgajam žito, pšenicu, te raznovrsno povrće u plasteniku.”

Na Sajmu proizvoda žena sa sela, održanom u Tuzli, predstavila je više svojih vlastitih proizvoda: razne vrste domaćih sokova, pšenično i kukuruzno brašno i salatu. Učešćem na sajmu želim omogućiti drugim ljudima da se hrane zdravo, a to mi pomaže i da proširim svoju proizvodnju. Međutim, glavni razlog mog učešća je druženje sa drugim ženama iz organizacije Viva žene.“ – navodi Enisa.

Enisa je uključena u aktivnosti projekta „Osnaživanje žena, kroz podsticanje rodne ravnopravnosti, ključni element za ruralni razvoj“ podržanog od strane We Effect Europe .

Projekat je u skladu sa i doprinosi UN programskim ciljevima i doprinosi implementaciji Agende 2030 „Ne ostavljaj nikoga iza“ za održivi razvoj, a posebno doprinosi postizanju ciljeva relevantnih za smanjenje siromaštva, sigurnost hrane, poboljšanje prehrane i promoviranje održive poljoprivrede, postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena.

Udruženje građana Viva žene Tuzla.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  VIDEO/Opljačkana mjenjačnica u centru Kalesije, prije izvršene plja …

  Kalesijac Nadir Muhamedbegović debitovao za seniorski tim Sparsa

  Putevi u BiH: Usporeno se saobraća dionicama preko planinskih prevoja

  Servisne informacije iz Živinica (29. 11. 2023.)

  Servisne informacije iz Kalesije (29. 11. 2023.)

  CLOSE
  CLOSE