Site iconNEON Televizija

Džemat Seljublje: U susret ramazanu organizovan mali mekteb za djecu do 6 godina

U susret ramazanu i upoznavanja šta nam isti donosi u džematu Seljublje po prvi puta održan je mali mekteb. U malom mektebu, kako su nazvali ovo druženje, prisustvuju djeca uzrasta od 2 do 6 godina.

Na ovom druženju, koje je predvodio Damir ef. Požegić, imam u džematu Seljublje, mališani su upoznali se sa ramazanom i mektebom, i zašto treba da se raduju dolasku nadražeg mjeseca. Oni malo stariji veoma dobro znaju da ramazanski bajram donosi i mnogo poklona, pa još radije dočekuju ovaj mubarek mjesec.

Osim tih aktivnosti, mališani su imali vrijeme za zabavu i igru. Za njih su pripremljeni pokloni, a džemat Seljublje može se pohvaliti inovativnim idejama i uključivanju djece od malena u vjerske aktivnosti, koje će djeci približiti i omiliti predstojeće dane mubarek ramazana.

“Zahvaljujemo se napim donatorima, džematlijama, koji su obezbijedili djeci večeru, kao i džematlijama koji su efendiji pomogli oko same organizacije ove aktivnosti, da ih Allah nagradi”, napisano je na zvaničnoj stranici džemata.

Exit mobile version