Kalesija 18°

Deset godina postojanja i rada kalesijskog Udruženja “Nijemi Krik”

Borba sa rakom je teška, a članice udruženja žena oboljelih od raka “Nijemi Krik” Kalesija ne odustaju što pokazuje i deset godina postojanja i rada. Aktivnost ovog Udruženja kroz razne vidove podrške kako sebi tako i drugim oboljelima od raka u našoj lokalnoj zajednici pa i širem okruženju itekako je prepoznatljiva . Na sebi svojstven način Udruženje Nijemi Krik obilježit će 10 godina postojanja.
Udruženja Bajkera iz BiH i susjednih zemalja, kao i mnoga udruženja u borbi za isti cilj najavili su svoj dolazak u Kalesiju 14.oktobra.

Prema riječima Senade Aščić u ovih 10 godina stalo je mnogo suza,boli, borbe ali najdraže priznanje pobjeda svake oboljele osobe i poraz karcinoma.

“Najteže nam pada svakako gubitak članica, ali nas ta bolest iako znamo njenu opasnost neće pokolebati. Mi idemo dalje. Opominjemo, ukazujemo, usmjeravamo, pomažemo u okvirima naših mogućnosti i tako će i ostati i u buduće. Upravo zbog našeg načina djelovanja u želji da nas podrže u radu Bajkeri iz cijele BiH pa i šireg regiona najavili su i potvrdili dolazak a očekuju i posjetu mnogih Udruženja. Prijatno smo iznenađene spremnosti svih institucija, medijskih kuća te vlasnika restorana i svih građana na spremnosti da da dočekaju naše goste. Naš jedini cilj je pobjeda nad rakom i gašenje svih udruženja ove vrste, a naš zadatak ostaje isti: buditi svijest o taku kod žena te zahtjevi da rade preventivne preglede jer ukoliko bude razloga za liječenje više su šanse za uspjeh ukoliko se bolest i otkrije” dodaje Senada Aščić.

O protokolu obilježavanja godišnjice 14.oktobra blagovremeno će obavijestiti građane naše Kalesije čiju podršku očekuju na pomenuti datum.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE