Site iconNEON Televizija

Cijene ulaznica za utakmicu sa Rumunima skoro upola manje nego za utakmicu sa Francuskom

Za utakmicu koja se igrala protiv Francuske na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, gledaoci su morali izdvojiti čak 7% prosječne plate u BiH.
Cijene ulaznica za predstojeću kvalifikacionu utakmicu za EURO 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj između BiH i Rumunije, koja će se odigrati na stadionu “Bilino polje” 26. marta, gotovo su dvostruko niže od cijene ulaznica za susret sa Francuskom koji je odigran na stadionu Koševu.

Odlukom Nogometnog saveza BiH cijene ulaznica iznosit će 25 KM za zapadnu tribinu, 20 za istočnu, 15 za sjevernu i južnu. Podsjećamo da je najskuplja ulaznica za zapadnu tribinu stadiona Koševo iznosila je 40 KM.

NSBiH štampat će oko 12 hiljada ulaznica za utakmicu protiv Rumunije, koja bi mogla biti odlučujuća u okviru ovog kvalifikacionog ciklusa.

Selektor Safet Sušić odlučio je reprezentaciju ponovo vratiti u Zenicu, nakon meča sa Francuzima koji je odigran na Koševu.

Teren na “Bilinom polju” je u lošem stanju, pa će Čelik svoju Premijerligašku utakmicu igrati u Kaknju.
Razlog je da se izbjegna još veća šteta na terenu stadiona, koji očigledno nije spreman nakon što se otopio snježni pokrivač.
Kakanj će tako nakon dužeg perioda biti domaćin jedne Premijerligaške utakmice, a teren stadiona “Bilino polje” će biti spreman za utakmicu reprezentacije 26. marta.

Exit mobile version