Kalesija

Ajdinović najavio drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji BiH

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora, koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) će u ponedjeljak, 9.10.2023. godine započeti provođenje drugog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove u saradnji s kantonalnim inspekcijskim organima. A sve u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih kantona u FBiH” za period oktobar – decembar 2023. godine”.

“Kao i ranije, predmet inspekcijskih kontrola će, između ostalog, biti prometovanje roba i usluga. Zatim vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala”, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.Pod lupom će biti zdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.“Predmet inspekcijskih kontrola će biti obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzore u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata”, kazao je Ajdinović.Osim toga, Federalni tržišni inspektorat će se posebno fokusirati na kontrolu cijena. A sve u skladu s novom Odlukom o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utrvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, čija primjena počinje 12.10.2023. godine, te poštivanja propisa u oblasti unutrašnje trgovine i prava potrošača.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954 KM, prosječna …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  CLOSE
  CLOSE