Kalesija 21°

Teško povrijeđenog i istaknutog borca ARBiH Muharema Huseinovića posjetili članovi fonda solidarnosti UDNRP općine Kalesija – Zlatni ljiljani

Nedavno je našeg sugrađanina i istaknutog borca ARBiH  tokom 1992.-1995.godine Huseinović Muharema iz Vukovija Donjih zadesila nesreća – pad sa sprata kuće gdje je zadobio teške tjelesne povrede (lomove). Zbog teških povreda Muharem je u gipsu, a liječi se u Univrerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Svog povrijeđenog saborca posjetili su članovi fonda solidarnosti  Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja „UDNRP“općine Kalesija – Zlatni ljiljani. Tom prilikom iz svog skromnog fonda uručili su pomoć i zaželili Muharemu brz oporavak. Treba istaći da se članovi „UDNRP“općine Kalesija često prisjećaju svojih saborca i njihovih porodica te spram svojih mogućnosti pružaju pomoć.

Ne smijemo zaboraviti da je Huseinović Muharem bio istaknuti borac Armije BiH počev od priprema za odbranu od agresije na Bosnu i Hercegovinu. Bio komandir čete u kalesijskim Gazijama, a kasnije operativac u komandi 241. SML brigade.

Huseinović Muharem je danas demobilisan borac, bez zaposlenja i primanja. Boreći se za život porodice teško je nastradao.

Saznajemo da su na sličan način predstavnici ODB “23 maj” Kalesija obišli i pomogli svoga saborca. Ovom prilikom pozivamo i predstavnike drugih udruženja da potpomognu svojim članovima kada ih zadesi kakva nesreća.

Našem istaknutom borcu ARBiH tokom 1992.-1995.godine Muharemu Huseinoviću želimo brz oporavak, dobro zdravlje i povratak svojoj porodici.

Samir Halilović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

Kademlijin recept za džem od drijenka

CLOSE
CLOSE