Kalesija 10°

Čestitka BH Zelenih kalesijskim borcima povodom godišnjice formiranja 2. korpusa Armije RBiH

Općinski odbor BH Zelenih Kalesija upućuje iskrene čestitke kalesijskim borcima povodom 32. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

– Na današnji dan 1992. godine, formiran je jedan od najmoćnijih korpusa u Armiji RBiH. Danas ponosno možemo reći da su među najhrabrijim pripadnicima ovog korpusa bili upravo kalesijski borci, naši sugrađani, komšije, roditelji i rodbina, koji su Kalesiju učinili prvim oslobođenim gradom u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Čast nam je što smo potomci heroja iz doline rijeke Spreče i sa obronaka Majevice.

Koristimo se ovom prilikom da se s dubokim poštovanjem sjetimo naših šehida, koji su svoje živote ugradili u temelje naše općine i države, ali i ratnih vojnih invalida i boraca, koji su žrtvovali dijelove svog tijela i zdravlje, kako bi mi danas uživali u slobodi.

Prilika je ovo i da se još jednom obavežemo da ćemo u narednom periodu uložiti dodatne napore, kako bi pripadnici ove populacije bolje i dostojanstvenije živjeli, kako i zaslužuju, navode iz Općinskog odbora BH Zelenih Kalesija, navodi se u saopćenju za javnost OO BH Zeleni Kalesija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

OO DF Kalesija: Željko Komšić u srijedu stiže u našu općinu

Mujo Mujkić u Tojšićima: Nećemo morati odlaziti iz naše Općine k …

U Raincima Gornjim održan preizborni skup SDA

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

CLOSE
CLOSE