Kalesija 30°

Koga je štitio i zbog čega je šutio Mujo Mujkić svih ovih 12 godina u vezi sa “Kruksom”

Kao čovjek i kao budući načelnik koji živi i radi u Kalesiji, tražim da se sve navedeno ispita, jer mi je prije svega cilj zaštititi zdravlje građana Kalesije, jer su meni građani uvijek bili i ostaju prioritet.

SDA je od početka vodila korektnu kampanju, ne bavimo se drugima već želimo građanima predočiti svoj program i ono što ćemo uraditi.

Nažalost, neki kada su vidjeli da nemaju podršku naroda i da će sigurno izgubiti, počeli su da se služe lažima, poluistinama i podvalama.

Mujo Mujkić kandidat NiP-a za načelnika općine Kalesija  je iznio saznanja o navodnom odlaganju otrovnih materijala na deponiji kod Visa koji predstavljaju opasnost za zdravlje građana.

Ja o tome nemam informacija i javno pitam Muju Mujkića da li je podnio prijavu nadležnim organima po svojim saznanjima.

Ako je imao saznanja o ugroženosti zdravlja građana, zašto je ta saznanja prikrivao do sada i zašto ih koristi tek sada u predizbornoj kampanji, obzirom da već 12 godina obnaša funkciju općinskog vijećnika. Postavlja se pitanje kako je sve to što navodi utvrdio sam Mujo Mujkić, bez Rasima Omerovića, tadašnjeg načelnika općine Kalesija bez čijeg znanja odlaganje predmetnog materijala nije bilo moguće, a posebno sada kada su u zajedničkom političkom projektu.

Ako misli da je u pravu, on je prikrivajući svoja saznanja direktno odgovoran za ugrožavanje zdravlja građana i zato ću ja kao građanin pokrenuti aktivnosti prema nadležnim organima koji će utvrditi činjenično stanje, a nakon toga ću podnijeti i krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

U to vrijeme, prije 12 godina, obavljao sam poslove sekretara u KP Komunalac, te nisam imao nikakve odgovornosti u vezi sa realizacijom ugovora, a predmetni poslovi i aktivnosti koje navodi Mujo Mujkić, vršeni su u skladu sa ugovorom u kojem je definisano:

„Dovezeni materijal treba biti usitnjen i pogodan za odlaganje/deponovanje, te ne smije sadržavati otpadni materijal štetan po okolinu“.

Ugovor je potpisao tadašnji direktor rahmetli Osmo Muminović, a načelnik u to vrijeme bio je Rasim Omerović sadašnji kandidat NIP-a na listi za Općinsko vijeće.

Ako je i bilo kakvih nelegalnih radnji mimo ugovora, ja o tome nemam nikakve informacije. 

Želim istaći da kao kandidat i kao čovjek koji živi i radi u Kalesiji, tražim da se sve navedeno ispita, jer mi je prije svega cilj zaštititi zdravlje građana Kalesije, jer su meni građani uvijek bili i ostaće prioritet.

Javnosti dajemo na uvid ugovor kojim su definisani uslovi transporta i skladištenja građevinskog otpada, kao i video Centra za istraživačko novinarstvo u je glavna uloga bivši načelnik Rasim Omerović, a vi građani prosudite sami. 

Saopćenje za javnost OO SDA Kalesija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

Kademlijin recept za džem od drijenka

VIDEO/U Općini Kalesija održana prezentacija projekta e-vijeće

Vlada Tuzlanskog kantona: Ulaganja u obrazovne institucije TK

CLOSE
CLOSE