Site iconNEON Televizija

Za Semira Karića nema limita: Biciklistička tura od Minhena do Kalesije trajala šest dana i 960 km

Semir Karić iz Hajvaza, koji je u subotu biciklom krenuo iz Njemačke do Bosne, jučer je u poslijepodnevnim satima stigao je u Kalesiju, gdje je dočekan od strane BK Kalesija.

Biciklistička tura “NO LIMIT” u kojoj je uzeo učešće Semir je iznosila ukupno 960 km, od Minhena (džemat Ikre) do Hajvaza.

Biciklistička avantura je krenula u subotu, 18. 5. 2024. godine, ispred džemata Ikre u Minhenu, nakon pređenih 850 km i pet država u srijedu u poslijepodnevnim satima učesnici su stigli na planirano odredište, u grad Tešanj.

Među sedam biciklista iz Tešnja, Kalesije, Bihaća, Gračanice i Maglaja koji su vozili biciklističku avanturu vozio je i naš Semir Karić. Nakon što je sa ostalim biciklistima stigao do Tešnja, Semir je krenuo na put do Kalesije.

Semir je u svoj rodni kraj stigao na Dan općine, u četvrtak 23. maj 2024, što je posebnu emociju i radost izazvalo kod njega.

Pripreme za turu “NO LIMIT” trajale su nekoliko mjeseci, a uključivale su intenzivne treninge i planiranje. Pripremanje se odvijalo od odabira bicikala, opreme, garderobe, iznalaženja tehnika vožnje, edukacija o načinu ishrane u toku ture, objašnjava jedan od učesnika. Redovne vožnje od 100 do 200 kilometara sedmično postale su rutina, a neke ture su dosezale i do 216 kilometara.

Tura “No Limit!” također je prilika za jačanje zajedništva među članovima tima, kao i promociju pozitivnih vrijednosti unutar njihove zajednice, a momcima koji su odlučili se na ovako izazovnu i zahtjevnu turu upućujemo čestitke, posebno našem Semiru koji nas je učinio ponosnim i sretnim da pišemo lijepe vijesti i na ovaj način promovišemo Kalesiju.

Članovi tima:

Adnan Musić (26 godina)

Edin Ahmić (43 godine)

Muamer Čehić (28 godina)

Semir Mujkanović (46 godina)

Semir Mešić (38 godina)

Semir Karić (34 godine)

Vahid Ahmetlić (52 godine)

Exit mobile version