Site iconNEON Televizija

Omladinski iftar u Podrinju: 350 mladih iftarilo na Diviču

Udruženje “Srcem za Podrinje” je kroz Omladinski klub organizovalo Omladinski iftar za mlade postače iz Podrinja.

Iftar je održan na Diviču, u sklopu restorana “Burun” – Divič.

Omladinski iftar okupio je veliki broj osoba iz: Srebrenice, Bratunca, Vlasenice, Milića, Zvornika, Janje, Bijeljine, kao i veliki broj osoba iz Federacije BiH.

Prethodnih godina, Udruženje je organizovalo omladinske iftare u vjerskim objektima, ali u mnogo manjem broju nego sada.

Ove godine željeli smo okupiti veliki broj omladine iz Podrinja, te smo odlučili podići to na veći nivo.

Iftaru je prisustvovalo oko 350 osoba, a iskreno se nadamo da će omladinski iftari postati naša tradicija i da ćemo iz godine u godinu biti u prilici okupljati što veći broj mladih, ističu u Udruženju.

Naša misija i vizija jeste da okupimo omladinu i da im pružimo priliku za upoznavanjem, druženjem, zapošljavanjem i ostvarivanjem njihovih punih potencijala, ovdje u Podrinju.

Trudimo se kroz različite aktivnosti da unaprijedimo kvalitetu življenja i poboljšamo uslove, kako mladi ne bi bili prisiljeni napuštati našu domovinu.

Omladinskom iftaru prisustvovao je državni ministar Sevlid Hurtić, kao i predstavnici Islamske zajednice i pomenutih donatorskih organizacija.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim donatorima koji su pomogli u organizaciji ovog iftara, kao i omladini koja je došla i svojim prisustvom uljepšala ovaj događaj.

Hvala i svima onima koji podržavaju rad našeg Udruženja, ovo je samo jedan od dokaza da svoje riječi pretvaramo u konkretna djela, navedeno je.

Exit mobile version