Site iconNEON Televizija

Lipnica: Policija provalila u stan, ženska osoba je bila mrtva, a muškarac povrijeđen

Dana 21.02.2024.godine, oko 11,50 sati, dežurna služba PS Zapad obaviještena je od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije.

FOTO: TIP.ba

Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca, informacija je iz Uprave Policije MUP TK-a.

Dezurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Vise informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja uviđaja, obdukcije i potrebnih istražnih radnji, kazao je Admir Arnautović, PR Tužilaštva TK.

Exit mobile version