Kalesija

Vrijedna Amela Jusupović motivacija mnogim ženama, druge podstiče na rad i ekonomsko osnaživanje

Po prvi na Sajmu proizvoda žena sa sela će biti i Amela Jusupović iz Konjević polja, Općina Bratunac. Amela je članica Udruženja žena „Jadar“ i od ove godine članica Mreže žena u Podrinju. Živi sa roditeljima i volonter je u Udruženju Jadar. Amela sa svojim roditeljima se bavi pravljenjem raznih proizvoda kao što su slatko od smokve, sok od jabuke, sok od šljiva i aronije, zimska salata.

„Prvi put dolazim na Sajam i mislim da ću se istaći sa slatkom od smokava na Sajmu, a od Sajma očekujem lijepo druženje i naravno da uspijem prodati barem nešto. Uključena sam u različite radionice Vive Žene i imam predivno iskustvo, a posebno sam zahvalna na prilici da učestvujem na Sajmu po prvi put,i na taj način se ekonomski osnažim, na koncu Vive Žene se zalazu za ekonomsko osnaživanje žena i mladih djevojka.“ – navodi Amela.

Amela je uključena u aktivnosti projekta „Osnaživanje žena, kroz podsticanje rodne ravnopravnosti, ključni element za ruralni razvoj“ podržanog od strane We Effect Europe .

Projekat je u skladu sa i doprinosi UN programskim ciljevima i doprinosi implementaciji Agende 2030 „Ne ostavljaj nikoga iza“ za održivi razvoj, a posebno doprinosi postizanju ciljeva relevantnih za smanjenje siromaštva, sigurnost hrane, poboljšanje prehrane i promoviranje održive poljoprivrede, postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena.

Udruženje građana Viva žene Tuzla

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954 KM, prosječna …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  CLOSE
  CLOSE