Site iconNEON Televizija

63-godišnja Zeničanka diplomantica na Odsjeku za arapski jezik i književnost!

Islamski pedagoški fakultet u Zenici podijelo je na društvenim mrežama divnu motivirajuću priču.

Naime, u ovoj obrazovnoj instituciji studira Seada Todić (63).

“Da za sticanje akademskog znanja i iskustva nije kasno ni u sedmoj deceniji života svjedoči nam naša Seada Todić, 63-godišnja studentica četvrte godine Odsjeka za arapski jezik i književnost, sa trenutnim prosjekom ocjena 9. Seadu koja je svoju ljubav prema arapskom jeziku željela oplemeniti na našem Odsjeku za arapski jezik i književnost dijeli svega par ispita od zvanja diplomiranog profesora arapskog jezika i književnosti”, naveli su s Fakulteta.

“Zaista se čovjek, što više uči, osjeća bogatijim. Ono što sam naučila o arapskom jeziku i kulturi može se mjeriti sa najljepšim poklonima. Apelujem na mlade ljude da stremljenja i granice koje žele dostići ne postavljaju neposredno ispred sebe, nego što dalje naprijed. Dokaz sam koji govori u prilog da godine nisu važne; važna je volja i želja da se učenjem obogati duh i tijelo.

Naročito apelujem na buduće studente arapskog jezika na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici da ustraju, da ne odustaju na susretu sa prvim preprekama i slast rezultata neće nikako izostati. Ovdje vas čeka tim izuzetno profesionalnih profesora i asistenata koji se maksimalno zalažu da vam prenesu svoje znanje”, poručuje Seada.

S Fakulteta ističu da je Seada jedna od najboljih studentica na godini.

“S ponosom ističemo da je kolegica Seada jedan od najboljih studenata na godini. Ovim putem joj želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu i životu”, poručili su s Islamskog pedagoškog fakultet u Zenici”, zaključili su s Fakulteta.

Exit mobile version