Site iconNEON Televizija

Lapsus band napravio muzički spektakl u Kalesiji

Koncert Lapsus benda održan je večeras u Kalesiji, a u povodu obilježavanja Dana općine.

Koncert su otvorili novom pjesmom “Još čekam da se javiš” i ovo je bio uvod u spektakularnu noć koju su doživjeli Kalesijci.

Prema reakcijama publike nova pjesma već je našla svoj put do njihovog srca, a Armin Bašić, novi vokal, ovim nastupom je zvanično započeo muzičku karijeru kao član Lapsus benda.

Prema riječima momaka iz benda Armin je pravo osvježenje u njihovom sastavu i na muzičkoj sceni, te vjeruju da ga čeka uspjeh na estradnom nebu.

 

Igrom slučaja prvi nastup u novoj postavi je upravo u našem rodnom gradu za Dan općine, 23. maja. Naravno to nam mnogo znači, posebno je zadovoljstvo svirati u svom kraju.” kazao je Mahir Osmanović iz Lapsus benda za portal ntv.ba.

Na Trgu šehida večeras je vladala posebna energija i atmosfera, a momci iz Lapsus benda napravili su muzički spektakl, koji ćemo dugo pamtiti. Svi su pjevali, od najstarijih do najmlađih koji su ispratili svaki pjesmu.

Armin je donio mnogo pozitivne energije u ekipu, pjesme su izvođene uz posebnu emociju, a publika je to osjetila i nagradila gromoglasnim aplauzom.

Nakon promjene u ekipi, Lapsus bend nastavio je sa novim projektima.

Prema riječima Mahira Osmanovića planirali su izbaciti 5 novih pjesama, od kojih je 3 napisao Bane Opačić, a do kraja mjeseca juna trebali bi svoju publiku obradovati novim pjesmama.

Podsjećanja radi, Lapsus bend je nastao u Kalesiji krajem 2013. godine. Grupu su činili Muamer Bošnjaković, Mumin Korajac, Mahir Osmanović i Eldar Pilavdžić. Najprije su nastupali kao cover bend. Primijetio ih je Dženan Lončarević, koji ih je pozvao da nastupaju na njegovom koncertu. Nakon toga njihova karijera kreće uzlaznom putanjom.

Exit mobile version